Man 50 jaar – 7 Ideeën voor zijn verjaardagsfeest

Het bereiken van iemands 50ste verjaardag is een mijlpaal die gevierd moet worden. Wordt uw man, vader, broer of vriend een halve eeuw oud? Als een man 50 jaar wordt dan vraagt dat om een speciaal feest.

Het is niet altijd gemakkelijk om met ideeën te komen om de dag onvergetelijk te maken, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Dit artikel geeft u inspiratie om zijn vijftigste verjaardag in stijl te vieren. Wat u ook gaat doen, het belangrijkste is om uw geliefde te laten zien hoeveel hij voor u betekent.

Maar u bent hier voor ideeën, dus laten we snel beginnen met een opsomming van het belangrijkste:

Ideeën verjaardag man 50 jaarHoud rekening met..
Het 50e verjaardagsfeestThema’s, activiteiten, decoraties, locatie
Surprise partyGeheimhouden, verrassing
Abraham versieringFeestartikelen, banners, ballonnen, decoraties
FeestlocatieGeschikte locaties zoals restaurant, zaal, tuin etc
CateringEten en drinken (vegetarisch, halal, allergie?)
Activiteiten en spelletjesFotohokje, thema-quizzen, herinneringen
Verjaardagscadeaus voor 50-jarigeCadeaus passend bij de leeftijd en persoonlijkheid
Feestplanningstips en -checklistsPlanning en budget

Surprise party voor een man die 50 jaar wordt

50 jaar worden is een mijlpaal die gevierd moet worden, en een verrassingsfeestje is de perfecte manier om het onvergetelijk te maken. De eerste stap is het kiezen van een thema. U kunt kiezen voor een klassiek zwart-wit thema of iets unieks zoals een sport-themafeest. Zodra u het thema hebt gekozen, begint u met de uitnodigingen, de decoraties, het eten en de entertainment.

Overweeg uitnodigingen online te bestellen. Deze kunnen worden aangepast met uw eigen bericht of foto. Voor eten kunt u denken aan klassieke jaren 80 hapjes, samen met eenvoudige drankjes zoals bier of wijn. Plan ten slotte enkele leuke activiteiten zoals karaoke of spelletjes.

50 jaar: Abraham versiering

Abraham-decoratie hoort bij het 50ste verjaardagsfeest van een man. Versier de feest locatie met verschillende items zoals ballonnen, spandoeken en tafeldecoraties.

Een ander leuk idee is een tijdlijn of collage maken van belangrijke gebeurtenissen die tijdens het leven van de man hebben plaatsgevonden. Dit kunnen belangrijke momenten uit zijn jeugd, carrière(prestaties) en familiemijlpalen zijn. De tijdlijn of collage kan op een muur op de feestlocatie worden weergegeven zodat gasten deze kunnen bekijken.

Abraham pop voor 50e verjaardag man, hiep hiep hoera!

En dan natuurlijk de bekende Abraham opblaaspop in de tuin of bij de voordeur. Er is altijd wel een verhuurbedrijf in de buurt waar je dit kunt regelen.

Feestlocaties

Er zijn voldoende geschikte feestlocaties te vinden om de 50e verjaardag van een man te vieren. Een idee is om een ruimte te huren bij een steakhouse, een wok- of barbecuerestaurant. Dan moet de eregast natuurlijk wel van vlees houden.

Ook een leuk idee is het boeken van een uitje naar een brouwerij of distilleerderij. Dit is een super leuke verassing als de man graag ambachtelijk bier of whisky drinkt, omdat je daar verschillende drankjes kunt proeven op zijn speciale dag. Brouwerijen bieden vaak rondleidingen en proeverijen aan: leerzaam en plezier voor alle aanwezigen!

Eten

Denk hierbij aan een barbecue met gegrild vlees en bijgerechten zoals verschillende salades en brood. Dit is natuurlijk alleen een goede optie als het feest buiten wordt gehouden in een droge, niet al te koude periode.

Voor een wat meer verfijnd publiek kunt u een chiquer, formeel etentje te houden met gerechten als biefstuk of zeevruchten en elegante bijgerechten zoals geroosterde groenten of risotto.

Heeft het feestvarken specifieke voedingsbehoeften of -voorkeuren, overweeg dan om een gespecialiseerde cateraar in te huren. Als hij bijvoorbeeld een veganistisch dieet volgt, zoek dan een cateraar die bekend is met plantaardige maaltijden.

En niet te vergeten de ouderwetse hapjes zoals prikkers met kaas en augurk, en augurk in een rolletje boterhamworst!

Ouderwetse hapjes voor de man die 50 jaar wordt

Welk soort eten u ook kiest voor de grote dag, zorg ervoor dat het op z’n minst de smaak en persoonlijkheid van de eregast weerspiegelt!

Activiteiten en spelletjes voor een volwassen publiek

Bij spelletjes voor een 50-jarige verjaardag gaan we natuurlijk niet meteen online aan de slag met Call of Duty, GTA of Minecraft. Dat doet hij maar lekker in z’n eentje op de bank. Nee we gaan voor klassieke spelletjes zoals mens-erger-je-niet of ganzenborden. Of we gaan naar buiten voor een potje golf. Wordt het feest binnen gehouden denk dan aan een pokeravond of bordspel- of dartstoernooi.

Een ander leuk idee voor het 50e verjaardagsfeest is een speurtocht met aanwijzingen die de gasten door de feestlocatie of buurt leidt. Personaliseer dit met items of locaties die een speciale betekenis hebben voor de jarige. En wat te denken van een escape-room uitje?

Verjaardagscadeau 50 jaar

Het eerste idee wat ik wil aandragen is om een ervaring te kopen in plaats van een fysiek item. Dit kunnen zaken zijn als kaartjes voor een sportevenement of concert, een kookles of een weekendje weg. Of zoals eerder genoemd een rondleiding en proeverij (thuis of op locatie) in een bierbrouwerij.

50e verjaardagsfeest idee - bierproeverij

Wilt u toch liever (ook) een kado geven denk dan aan een een persoonlijk cadeau die te maken heeft met de hobby’s en interesses van de man. Houdt hij van golven, geef dan een set op maat gemaakte golfballen. Of als hij van grillen en barbecueën houdt, koop dan hoogwaardig grillgereedschap of accessoires voor hem.

Tip: denk bij het zoeken naar een leuk verjaardagscadeau voor een 50-jarige man out of the box en houd rekening met zijn persoonlijkheid en interesses.

Tips en checklist voor het feest

Er zijn genoeg ideeën die het 50 jarige feestje gedenkwaardig kunnen maken. Houd rekening met wat de jarige leuk vindt en probeer die elementen in het feest te verwerken. Als hij bijvoorbeeld een sportfan is, overweeg dan een feest met een sportthema te organiseren of het verjaardagsfeest zelfs in een stadion te houden.

Een fotoshoot waar gasten herinneringen kunnen vastleggen hoort er zeker ook bij. Je kunt zelfs rekwisieten maken die specifiek zijn voor zijn interesses, zoals hoeden of borden met uitspraken die hij vaak gebruikt. Oh en vergeet de muziek niet! Maak een afspeellijst met nummers uit zijn tijd of favoriete bands, maar houd daarbij wel rekening met de gasten. Draai mainstream muziek die iedereen herkend en waar men op kan dansen. De hele avond Hard Rock afspelen omdat de jarige daar nu eenmaal van houdt kan erg vervelend zijn.

Gebruik een checklist om ervoor te zorgen dat er tijdens het plannen niets belangrijks over het hoofd wordt gezien. Checklists helpen u georganiseerd te blijven in de aanloop naar en tijdens de verjaardag. Een checklist moet alles bevatten, van uitnodigingen en decoraties tot eten en drinken, zodat u geen enkel detail mist bij het plannen van deze mijlpaal!