Hoe organiseer je een après ski feest?

Als u een après ski-feest wilt organiseren, zijn hier enkele stappen die u kunt nemen:

 1. Hoeveel gasten wilt u uitnodigen? Is het een privé-evenement of openbaar? Wat is het budget voor het feest?
 2. Kies een locatie die groot genoeg is om alle gasten te ontvangen, geschikt is voor het après ski feest en beschikt over de nodige faciliteiten.
 3. Het is belangrijk om een goede DJ of band te kiezen die de juiste muziek kan draaien voor het feest. Bespreek de muziekvoorkeuren van uw gasten en maak eventueel zelf een playlist.
 4. Bepaal welke drankjes en eten u wilt serveren en zorg ervoor dat deze aansluiten bij het thema après ski. U kunt bijvoorbeeld bekende veelvoorkomende gerechten en drankjes uit de Alpen serveren.
 5. Gebruik passende decoraties, bijvoorbeeld sneeuwpoppen, ski’s, sneeuwvlokken. Overweeg ook kostuums te huren.
 6. Om het evenement te promoten maakt u flyers, gebruikt u sociale media en stuurt u uitnodigingen naar potentiële gasten. Maak eventueel gebruik van een eventmarketingbureau om de marketing te verzorgen.
 7. Zorg voor de veiligheid van uw gasten door o.a. te zorgen voor voldoende verlichting, voldoende personeel dat kan ingrijpen als er iets misgaat, en voldoende mogelijkheden om te parkeren.
 8. Naast de DJ of band kunt u ook andere activiteiten plannen zoals spelletjes, een photobooth of bijvoorbeeld sneeuwpop maken.

Wat is de beste locatie voor het organiseren van een apres ski-feest?

De beste locatie om een apres ski-feest te organiseren hangt af van het aantal te verwachten gasten, de beschikbare faciliteiten en het budget. Daarbij heeft u 2 mogelijkheden: binnen of buiten.

Kiest u voor een binnenlocatie dan heeft u meer controle over de omgeving en de sfeer van het feest. Het kan ook makkelijker zijn om de muziek en verlichting te regelen, omdat u dan niet afhankelijk bent van het weer. Een binnenlocatie kan wat duurder uitpakken omdat u (waarschijnlijk) moet betalen voor het huren van de ruimte en het opzetten van de juiste sfeer.

Gaat u voor een buitenlocatie dan kan dit ook een unieke sfeer creëren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een chalet of een tent in Alpen-stijl. Hierbij is het wel moeilijker om de sfeer te maken die u wilt. U bent immers afhankelijk van de omgeving en de weersomstandigheden. Let hierbij ook voor voldoende verwarming voor uw gasten.

Hoeveel gasten nodigen we uit en hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt?

Het aantal gasten dat u kunt uitnodigen voor uw après ski feest hangt voornamelijk af van de grootte van de locatie en het budget. Bepaal daarom van tevoren hoeveel gasten u wilt uitnodigen en kies een locatie die geschikt is.

Enkele tips om uw gasten tevreden een onvergetelijke avond te bezorgen:

 1. Zorg ervoor dat uw gasten weten wat ze kunnen verwachten tijdens het feest. Maak een tijdschema en deel deze vooraf via de uitnodiging of via sociale media.
 2. Creëer een sfeer die past bij dit themafeest. Gebruik passende decoraties, muziek en verlichting voor de juiste sfeer.
 3. Zorg dat er genoeg zitplaatsen zijn voor de gasten.
 4. Zorg voor voldoende eten en drinken dat past bij après ski.
 5. Zorg voor voldoende personeel dat gastvrij is en de gasten op hun gemak stelt. Zij kunnen bijvoorbeeld de jassen aannemen, drankjes serveren en vragen beantwoorden.
 6. Houd rekening met de speciale wensen van uw gasten zoals vegetarisch, halal of alcoholvrije drankjes.

Welke muziek moeten we draaien en hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen mee gaat zingen en dansen?

Bij een après ski feest hoort natuurlijk muziek die past bij het thema. Hierbij kunt u denken aan après-ski hits die populair zijn in de skigebieden: Duitse schlagers en Nederlandse feestmuziek. Ook Après-ski-hits uit Oostenrijk en Zwitserland zijn populair en worden zeer gewaardeerd bij Nederlandse gasten.

Om ervoor te zorgen dat iedereen mee gaat zingen en dansen doet u het volgende:

 1. Speel nummers die bekend zijn bij het publiek. Hierdoor zijn de nummers herkenbaar en zullen mensen sneller geneigd zijn om mee te zingen en dansen.
 2. Kies nummers met een opzwepend tempo. Dit zal mensen aanmoedigen om te dansen.
 3. Organiseer activiteiten waarbij mensen samen moeten zingen of dansen, zoals een polonaise of een danswedstrijd.
 4. Maak gebruik van verlichting die past bij de muziek en de sfeer van het feest.
 5. Betrek uw gasten bij de muziekkeuze: Laat het publiek stemmen op hun favoriete nummers en speel deze nummers tijdens het feest. Zo voelen mensen zich meer betrokken bij het feest en krijgt u ze sneller aan het meezingen en dansen.

Welk eten en drinken is geschikt voor een après ski feest?

Bij een apres ski-feest hoort typisch gezien drank en eten dat uiteraard past bij het thema. Hieronder zijn enkele suggesties voor eten en drinken die geschikt zijn:

 1. Glühwein: Glühwein is een warme drank die perfect past bij een apres ski-feest. Het is een mix van rode wijn, suiker en kruiden, zoals kaneel en kruidnagel. Het wordt vaak geserveerd in mokken.
 2. Schnaps: Schnaps is een sterke drank die vaak wordt geserveerd in skigebieden. Het wordt vaak gedronken om op te warmen na het skiën. Populaire smaken zijn bijvoorbeeld peren, kersen of abrikozen.
 3. Bier: Bier is bij uitstek geschikt voor elk feest en past dus ook goed bij een apres ski-feest. Kies voor bier dat past bij het thema, zoals een Duits bier.
 4. Raclette: Raclette is een Zwitsers gerecht dat perfect is voor een apres ski-feest. Het bestaat uit gesmolten kaas, aardappelen en vlees.
 5. Bratwurst: Bratwurst is een Duitse worst die goed past bij het thema. Het kan geserveerd worden als snack of als hoofdgerecht.

Hapjes en drankjes regelen kan ook via een cateraar bij u in de buurt!

Tip!

Hapjes aan huis catering

5

Ga voor gemak en bestel online via een cateraar bij u in de buurt.

Voordelen
 • Snelle levering
 • Goedkoop
 • Vanuit je luie stoel bestellen

Hoe kunnen we de juiste sfeer creëren? Moeten we versieringen of kostuums gebruiken?

Om de juiste sfeer te creëren kunt u denken aan versieringen en kostuums. Hieronder zijn enkele suggesties:

 1. Versier de locatie met sneeuwvlokken, slingers en winterse decoraties.
 2. Nodig uw gasten uit om verkleed te komen in skikleding, zoals skibroeken, skipakken en mutsen.
 3. Speel de juiste muziek.
 4. Gebruik speciale verlichting die past bij het thema van het feest zoals verlichting in de vorm van sneeuwvlokken.
 5. Organiseer activiteiten waaronder een (nep)ski-wedstrijd of een (nep)sneeuwballengevecht.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het après ski feest veilig verloopt?

Enkele tips om een veilig après ski feest te organiseren:

 1. Huur professionele beveiligers in om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt en dat er geen ongewenste gasten binnenkomen.
 2. Zorg voor een goede selectie van alcoholische dranken en bied ook non-alcoholische dranken aan. Schenk geen drank aan personen die al duidelijk teveel op hebben.
 3. Stel een limiet aan het aantal drankjes dat iedereen kan bestellen op uw après ski feest, en bied alleen kleine glazen aan.
 4. Serveer voldoende eten om ervoor te zorgen dat de gasten niet op een lege maag drinken. Bied snacks en hapjes aan om de honger van de gasten te stillen.
 5. Maak van tevoren duidelijke afspraken en regels omtrent het après ski feest en communiceer deze duidelijk aan alle gasten. Bijvoorbeeld: geen glaswerk buiten, geen toegang tot bepaalde ruimtes, enzovoort.
 6. Zorg ervoor dat alle gasten informatie krijgen over de mogelijkheden om veilig naar huis te gaan en geef eventueel tips voor het bestellen van een taxi.
 7. Zorg dat er altijd iemand aanwezig is die eerste hulp kan verlenen en zorg voor een EHBO-kit.

Door deze tips op te volgen en duidelijke regels te communiceren zorgt u ervoor dat het après ski feest veilig verloopt en dat er niemand gewond raakt of teveel drinkt.