Goedkope catering voor kleine bijeenkomsten

Als het gaat om het plannen van een kleine bijeenkomst kan catering een toch een te grote kostenpost zijn. Maar dat hoeft echt niet, want met wat planning en onderzoek kunt u heerlijke en goedkope catering verzorgen voor uw kleine gezelschap.

Budgetopties voor catering: kosten besparen

Om cateringkosten te verlagen kiest u bijvoorbeeld voor een buffetservice. Dit bespaart op de kosten van bedienend personeel en vermindert voedselverspilling omdat gasten zichzelf kunnen bedienen en daardoor niet teveel zullen opscheppen.

Een andere optie is een eenvoudig menu te kiezen zoals sandwiches, salades of pastagerechten. Dit is goedkoop en kan gemakkelijk in grote hoeveelheden worden bereid.

Ook een manier om goedkope catering voor kleine bijeenkomsten te verzorgen is door inkopen te doen bij de lokale markt. Prijzen op de markt zijn, zeker bij grote hoeveelheden, meestal goedkoper dan bij de supermarkt, en je kunt nog afdingen ook. Vaak zie je aan het einde van de dag dat markthandelaren enorme kortingen geven om zodoende hun laatste (vers) items te verkopen.

Groot inkopen kan ook helpen om geld te besparen, vooral als u etensresten kunt invriezen voor toekomstig gebruik. Wat ook het overwegen waard is is een student-cateraar inhuren. Ze willen ervaring opdoen en bekendheid krijgen, en zullen daardoor eerder geneigd zijn om catering te verzorgen voor een klein prijsje.

DIY-tips voor goedkope catering

Bij het bereiden van het eten voor kleine bijeenkomsten is het belangrijk om de dingen eenvoudig en goedkoop te houden. Hierbij kies je voor doe-het-zelf catering. Enkele tips:

1. Gebruik gerechten die op voorhand gemaakt kunnen worden. Dit bespaart tijd (op de dag van het feest) en zorg er voor dat het eten vers is.
2. Kies basis-ingrediënten die gemakkelijk te vinden en betaalbaar zijn.
3. Serveer in “gezinsstijl”. Door alle gerechten in het midden van de tafel te plaatsen kunnen gasten zichzelf bedienen. Dit zorgt voor een ongedwongen sfeer en kost u geen geld aan personeel.
4. Let op de presentatie. Eenvoudige gerechten kunnen er toch indrukwekkend uitzien met opvallende garnituren of serveertechnieken.

Presentatie levert een grote bijdrage aan het professioneler laten lijken van uw doe-het-zelf catering. Gebruik simpele decoraties zoals verse kruiden of bloemen als garnituur voor uw gerechten en schik ze netjes en creatief op de borden.

Geen zin aan gedoe en rompslomp? Bestel dan gewoon je catering online!

Tip!

Hapjes aan huis catering

5

Ga voor gemak en bestel online via een cateraar bij u in de buurt.

Voordelen
  • Snelle levering
  • Goedkoop
  • Vanuit je luie stoel bestellen

Ideeën voor eten serveren op serveerschalen en -schotels

goedkope catering klein gezelschap

Als het gaat om het serveren van gerechten voor goedkope catering staat eenvoud centraal. Serveer hapklare hapjes zoals de bekende “vette hap”, stokbroodjes, toastjes, gevulde eieren etc die in grote hoeveelheden kunnen worden gemaakt en relatief goedkoop zijn.

Maak een buffetmaaltijd met zelfbediening met daarbij een verscheidenheid aan broodjes, salades, spareribs, bitterballen, pastagerechten (warm en koud) etc.

Overweeg tenslotte om wegwerpborden en bestek te gebruiken. Er zijn tal van stijlvol bestek van papier en plastic (recyclebaar) te koop die uw feestje toch een professionele uitstraling geven.

Effectieve en luxe tafelopstellingen

Voordelige cateringmogelijkheden zoals buffetten of familiediners lenen zich uitstekend voor creatieve en praktische tafelopstellingen. Een lang, rechthoekig tafelarrangement is perfect voor dineren in familiestijl, waardoor gasten gemakkelijk gerechten kunnen nemen en doorgeven en een gesprek kunnen voeren.

Dineren in buffetstijl vraagt om meerdere tafels die zo zijn gerangschikt dat gasten zich er vrij tussen kunnen bewegen. Drankjes en desserts op een aparte tafel van het hoofdgerecht zetten voorkomt dat mensen tegen elkaar aan lopen te duwen. Houdt u het feestje buiten zorg dan voor voldoende (picknick)tafels, bijzettafeltjes en stoelen.

Restjes gebruiken

Goedkope catering voor kleine bijeenkomsten kan ook door gebruik te maken van restjes. Dit bespaart geld en zorgt voor minder voedselverspilling. Restjes kunnen worden gebruikt om creatieve en heerlijke gerechten te maken.

Gebruik overgebleven vlees zoals kip of rundvlees om sandwiches of wraps te maken. Voeg gewoon wat verse groenten en kruiden toe en je hebt een smakelijk broodje. Of gebruik overgebleven groenten om een smaakvolle soep of salade te maken.

Het gebruik van restjes zorgt er ook voor dat u flexibel bent in uw planning. In plaats van specifieke ingrediënten voor elk gerecht te kopen maak je een menu op basis van wat u al bij de hand hebt!

Kortom, met goedkope catering kunt u een betaalbaar feest houden

Zoals u hebt kunnen lezen is een feestje houden met goedkope catering makkelijk te doen. Geef prioriteit aan wat het belangrijkste is bij uw feest en zorg voor creatieve oplossingen. Zo houdt u de kosten laag zonder in te leveren op kwaliteit of plezier!

Plaats een reactie